Den första gången jag prövade på att skulptera i lera upplevde jag direkt att jag kom hem. Jag hade tecknat och målat en hel del innan och tyckt om det, men det här var något helt annat.


Det var det här jag skulle ägna mig åt!

 

Året var 1976 och jag var 21 och gick en förberedande konstnärlig utbildning på Nyckelviksskolan i Stockholm. Jag studerade där i 1,5 år och sedan 4 år på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Jag har också praktiserat på Törngrens Krukmakeri i Falkenberg och Ceramica Inglese i Centola, Italien.

Efter studier, praktik och många års hårt arbete har jag uppnått den grad av yrkesskicklighet som ger mig frihet att göra vad jag vill i lera. Jag arbetar helst med skulpturer och reliefer men också med bruksting som skålar, kannor, fat och muggar.

 

Jag var en av de elva keramiker, glasblåsare och smyckekonstnärer som startade Sintra Konsthantverksgrupp i Göteborg och jag var aktiv medlem i 12 år.

 

Jag arbetar också som värd på Röhsska Museet. Även där får jag användning för min utbildning, kontaktnät och yrkeserfarenhet som konsthantverkare.
Som specialuppdrag på museet har jag initierat och drivit Konsthantverksstafetten och varit museets kontaktperson för konsthantverkare. Jag har också suttit med i juryn för Konstslöjdssalongen i tre år.


Jag bor i Mölndals Kvarnby tillsammans med mitt livs kärlek, Mats Gahrn, som också är konsthantverkare. Hans material är trä.